Billige fitnesstrackere dur ikke | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Billige fitnesstrackere er ikke pengene værd

Det kan være svært at se, hvor gode fitnesstrackere til få hundrede kroner er. Men en test viser, at mange er alt for ringe og spild af penge, specielt hvis du køber dem på platforme som Temu, Wish og Amazon.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 16. maj 2024
Billige fitnesstrackere og aktivitetsmålere går nemt i stykker

De bedste fitness-trackere og aktivitetsmålere i vores test koster typisk omkring 1.000 kroner. På digitale markedspladser som Temu, Wish og Amazon kan du imidlertid finde små aktivitetsmålere til under 100 kroner.

Vores britiske søsterorganisation Which? undersøgte i 2022 aktivitetsure fra Wish og Amazon, og konklusionen er, at de billige ure ikke er værd at bruge penge på.

Forbinder ikke til din telefon

Allerede når du skal i gang med at bruge de billige ure, begynder problemerne. De er besværlige at forbinde med en smartphone, og gør det ikke automatisk som aktivitetsmåler bør gøre. Nogle ure kan ikke indstilles på selve uret men kun i appen og her det et stort problem, hvis uret ikke kan forbinde til telefonen.

Måler søvnrytme, når det ligger på et bord

Det er forståeligt, at billige fitnesstrackere ikke har de samme avancerede funktioner. Men helt basale features enten mangler eller fungerer ikke tilstrækkeligt. For eksempel mangler budget-ure indbygget GPS-sensor til at måle præcis distance, fart og højde. Målingen af puls og skridttælleren er heller ikke til at stole på.

I testen målte flere af urene søvnrytme om natten, selvom de lå på et bord i testlaboratoriet. Urene havde også problemer med at måle en kontinuerlig hjerterytme.

Urene går nemt i stykker

De fleste billige enheder er lavet af materialer, der hverken ser pæne ud eller er behagelige at have på, og de går let i stykker. Which? konstaterede bl.a. at flere ure gik fra hinanden da de skulle oplades. Dårlig skærmkvalitet er også et udbredt problem. Nogle skærme er ikke lyse nok, så det er svært at aflæse dem – især under træning.

Dårligt for økonomien og miljøet at købe billigt

Hvis billige produkter er så dårlige, at de ikke lever op til dit behov, er der stor sandsynlighed for, at de skaber unødigt elektronikaffald, hvilket er skidt for miljøet. Derfor er det bedre at betale lidt mere for bedre kvalitet.

Vores test af aktivitetsmålere og fitnesstrackere er der flere ure til omkring 200 kroner, som opnår bedømmelsen ”god”. De ure vil være langt at foretrække, hvis du gerne vil have en skridttæller